|
| Autor |
Teade |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

Liitunud: 3 Juun 2006 Vanus: 27 Postitusi: 214 Asukoht: L-Eesti

|
|
Niisiis ühest veast sain lahti nüüd siis vist sellega kaasnes järgmine viga. Nimelt siis katalüsaator koliseb kergelt kui gaasi anda, tundub nagu oleks sealt seest midagi lahti, käega peale koputades oli isegi kuulda, samas minek on autol korras.
Kas katalüsaatoreid kuidagi parandada ei saa? Kui palju need universaalsed maksaksid ning mis on nende vastupidavaus, või panna üldse kasutatud kat peale mis on olnud töötaval autol? Arvatavasti varem või hiljem vist pean selle töö ette võtma. Mingeid nõuandeid?
autoks siis ikka seesama civic 93.a hb 1.3, 55kw _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Pre-V (Rauno)
Honda Paranoic

1991 Honda Prelude
|
|
Ei parandada küll ei saa. Võid ju korra ta alt ära keerata ja vaadata, mis olukord on, kui mingid tükid järgi siis löö juba parem sealt kõik välja ja vii kusagile kokkuostu-pidi head raha selle eest saama, keegi targem võib seda rohkem kommenteerida aga ära seda sisu niisama ära viska.
Välja tuleks lüüa seetõttu, kuna ta võib sul umbe minna ja siis on hing kinni. Võid ju ilma katalüsaatori sisuta ka sõita.
Ül punktis võib ainult jama tekkida aga muidu ei tohiks jamasi tekkida. Mul on ntx see üldse vahet ära võetud..
Kasutatud katalüsaatorit ära kindlalt pane, sest keegi ei garanteeri selle vastupidavust. _________________ Üks samm edasi, kaks sammu tagasi...
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
jackpuuk 1 (-=peidetud=-)
#Honda-Club Member

Liitunud: 23 Mai 2009 Vanus: 40 Postitusi: 1525 Asukoht: Pärnu,Lõuna-Eesti

|
|
Kontrolli need soojuspeegeldid-plekid sumpa ümber olevad üle, kui nendel mõni serv lahti või kivike vahele läinud, siis teevad sellist vastikut häält, reeglina katiga ei juhtu midagi äkki (erandjuhtudel on siiski võimalik), ja reeglina ei pudene katt korraga sellisteks pudinateks, et hakkaks sees kolisema, tavaliselt tõmbab hinge kinni jne. _________________ 5000 pööret toob naeratuse näole, 7000 venitab selle kõrvuni |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Ralf (-=peidetud=-)
#Honda-Club Member

Liitunud: 12 Okt 2004 Vanus: 32 Postitusi: 3739 Asukoht: Pärnu

|
|
Oi, oi Jack, jälle paned mööda! Kati sees kes veel ei tea on geraamiline kärg, mis kuumenedes hakkab oma tööd tegema. Kui kat on uus, siis on kõik korras, kuid vananedes hakkab ka geraamiks hapraks muutuma ja seda kindlamalt mida rohkem ta temperatuuri muutusi ja põrutamisi läbi peab elama. On variante, et kat tükistub, seda pigem põrutuse tõttu. Tihti on juhuseid, et kat põleb lihtsalt ära ja tükid lendavad sõites sumpast minema ilma et omanik otseselt mingit erilist kolinat kuuleks.
Kolmas variant aga tõesti on ummistumine! Kärg sulab ilma pudenematta kokku ja ei lase väljuvatel gaasidel läbi kati minna.
Universaalsete kattidega on nii et 50% neist töötavad ja 50% ei tööta. Kindlam on romulast mõne töötanud masina alt võtta, mis on korraliku küttust saanud ja enda omale alla keevitada!  Aga eks sa ise tead mis teed!  _________________ Motopood DRAGBIKE.EE
Rehvipood REHVIPOST.EE
Külasta meid ka seal, kui midagi targemat teha pole!  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
reiman (Reijo)
Honda Guru

Liitunud: 11 Jan 2008 Vanus: 26 Postitusi: 196 Asukoht: Tallinn

|
|
| Ralf kirjutas: | On variante, et kat tükistub, seda pigem põrutuse tõttu.
...
Universaalsete kattidega on nii et 50% neist töötavad ja 50% ei tööta. Kindlam on romulast mõne töötanud masina alt võtta, mis on korraliku küttust saanud ja enda omale alla keevitada!  Aga eks sa ise tead mis teed!  |
Juhtus enda katiga sama lugu ning kärjest pudenevad tükikesed sätivad täitsa kenasti ennast ka risti väljuvate gaaside teele. Seega lisaks kolinale saad veel ummistuse boonusena juurde
Ostsin ise universaalkati ning üle kahe aasta on ta enam-vähem toiminud, kui mõned peretülid lamdaga välja arvata...  _________________ Soodsalt autohoolduskeemia SONAXilt!
Vali kataloogist http://www.sonax.com/sonax-e/katalog.php ning küsi pakkumist!
reijo@etgrupp.ee või 55638975 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
JanCoy (teibikunn)
#Honda-Club Member

Liitunud: 5 Jan 2005 Vanus: 33 Postitusi: 10974 Asukoht: Lõuna-Eesti : Tartu

1993 Honda Prelude
|
|
siis jah kat õhtal - vaja välja vahetada _________________ JANCOY HONDIK PRELUDER BiCoupe 294 kW, VFR750 66kw '88, Accord 2,2ATM 110kw '93
Ajalugu: Prelude 1,8 74kw'84, Prelude 2.0 80kw'91, Civic4d 1,5 66kw'95, Civic Coupe 1,5 74kw'95, Accord4d 1.8 100kw'99, Accord 2.0 96 kw'93, VFR750 74kw'89, CivicHB 1,5 66kw'90. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Amilo (Indrek)
#Honda-Club Member

Liitunud: 4 Apr 2006 Postitusi: 1789 Asukoht: Tallinn-Kuressaare

|
|
Hiljuti sumpsimehes käies üteldi, et universaalkat peab vastu kuskil 10 000- 15 000 km, hea õnne juures rohkem. Minul pidas ta vastu mõnituhat kilomeetrit, aga ma käisin autoga ka rajal . |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Ralf (-=peidetud=-)
#Honda-Club Member

Liitunud: 12 Okt 2004 Vanus: 32 Postitusi: 3739 Asukoht: Pärnu

|
|
Noh, kui sa stokk autoga rajal käisid, siis tegelikult ju tehase seadistus piirang pööretele on see, mille juures võiks veel auto nagu koos püsida- see nagu ei ole eriti näitaja. Aga kui sul on juurde aidatud, sportfilter, vabam õhuvoolamine peas, nukkaseadistus ja kõik sellised vidinad, vot siis ei pruugi ta tõesti kaua vastu pidada. Eriti kui veel lennukikütusega näiteks sõita (mis muidugi on surm rahakotile ja hiljem näljatõttu iseendale), kuid stokina olles, peaks pidama originaal kindlasti kauem kui see B-varuosa.  _________________ Motopood DRAGBIKE.EE
Rehvipood REHVIPOST.EE
Külasta meid ka seal, kui midagi targemat teha pole!  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
#Honda-Club Member

|
|
OI-oi Ralf, kas panen ikka mööda?
Nagu sa ise kirjutad, siis kati tükid panevad punuma läbi sumpa või tekitavad ummistuse. Lagunenud kärg võib küll koliseda, siis kui mootor ei käi ja sumpat loksutad. Kui aga mootor käib, siis heitgaasid löövad selle kärje augu ette ja siis ei kolise seal midagi, vaid heal juhul susiseb ainult, ning jõud on kadunud. Katkine kärg pole kosmonaut Laika, kes hõljub kaaluta olekus mööda kati korpust ringi, aegajalt selle seintega põrkudes . _________________ 5000 pööret toob naeratuse näole, 7000 venitab selle kõrvuni |
|
| Tagasi üles |
|
 |
marttin (-=peidetud=-)
Honda Lover

Liitunud: 30 Juul 2009 Vanus: 19 Postitusi: 92 Asukoht: Kuressaare

|
|
| kui endal civicu tõin siis oli sama asi et kõrises päris hästi kui muljusin natuke ja oli samamoodi kati epal see plekk lahti natuke traati ja korras oligi. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Tanel (-=peidetud=-)
#Honda-Club Member

Liitunud: 12 Veeb 2003 Vanus: 35 Postitusi: 6722 Asukoht: Mustamäe

1999 Honda Civic
|
|
Minul kõrises kat seest! Vahetasin ära kuna heli häiris. Samas oleks võinud ju kati "kruustangide" vahele panna ja välist plekki suts kokku suruda, kärg oleks siis uuesti pooltihedalt kinni.
Samas ummistuse oht püsib. Teisalt, heitgaasid pääsevad kärje sisse kati eest. Kuidas satub puru kati eesmisse ossa? Heitgaaside vool surub ju neid kati tagumise osa poole
NB. Jutu kirjutas VÕHIK  _________________ "Success is 99 percent failure" - Soichiro Honda
Kaia ja Leia on minu sõbrad. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cavekas (:A:)
#Honda-Club Member

2004 Honda Civic
|
|
Mul ka originaal (11aastat all!) hakkas kolisema, katteplekk kukkus enne juba roostetanud aasade tõttu ära, see ei saand enam koliseda Aga seest kolises küll ja teatud mootoripööretega resoneeris päris häälekalt, lasin igatahes universaali vastu ära vahetada fennos ja tehti väga korralikult, sõitsin miski ike rohkem kui paar tuhat sellega enne ku ää müüsi autu ja tiptop, noh rajal ma mudugi äi käind  _________________ Everytime a Teg is stolen, a Civic gets its B  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Amilo (Indrek)
#Honda-Club Member

Liitunud: 4 Apr 2006 Postitusi: 1789 Asukoht: Tallinn-Kuressaare

|
|
| Ralf kirjutas: | peaks pidama originaal kindlasti kauem kui see B-varuosa.  |
Mina rääkisingi B osa katist, mis on kordades ja kordades odavam kui A varuosa kat . A peab ilusti vastu ka rajal saadavale valule, kui auto on originaalseades (mootor, väljalase). |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
leidsin fenno lehelt sellise hinnakirja, missugune see nendest mulle sobiks? http://www.fenno.ee/hinnakiri/kat_vaike_2009.pdf või soovitate nt walkeri või bosal univers. katti?
miskipärast pole kõrinat nüüd enam olnud, täna näiteks külmkäivitusel kui pöörded olid 2500 peal siis kõrinat polnud, muidu külmkäivitusel tavaliselt see avaldub kohe, äkki oli tõesti mingi jama (kivi vms) seal kuskil vahel, ega ei välista ka seda et mul mõni kruvi võis sinna vahele kuhugi kukkuda, eks aeg annab arutust _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cavekas (:A:)
#Honda-Club Member

2004 Honda Civic
|
|
Mmm..ma arvan et mulle pandi see: 53104 51x350 mm -1600 cm3 Päris täpselt ei mäleta, aga seal pikkuste vahemikke päris mitmeid, igatahes see ümar sobis täitsa häste. Teiste kohta miskit täpsemat ei tia, küsiti ka mingeid ulmesummasi B osa univ. kati eest  _________________ Everytime a Teg is stolen, a Civic gets its B  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Ka (.)
Honda Paranoic

Liitunud: 8 Dets 2006 Vanus: 23 Postitusi: 733 Asukoht: Tallinn - Kesklinn

1994 Honda Accord
|
|
| themm kirjutas: | leidsin fenno lehelt sellise hinnakirja, missugune see nendest mulle sobiks? http://www.fenno.ee/hinnakiri/kat_vaike_2009.pdf või soovitate nt walkeri või bosal univers. katti?
miskipärast pole kõrinat nüüd enam olnud, täna näiteks külmkäivitusel kui pöörded olid 2500 peal siis kõrinat polnud, muidu külmkäivitusel tavaliselt see avaldub kohe, äkki oli tõesti mingi jama (kivi vms) seal kuskil vahel, ega ei välista ka seda et mul mõni kruvi võis sinna vahele kuhugi kukkuda, eks aeg annab arutust |
Mäletan, et ühe sõbra 97a 1,4 civicul ka kõrises, kui gaasi andis siis läks päris hulluks, võtsime alates katist alt ära ja raputasime tühjaks ja oli tõesti seal kivi või mingi sarnane asi sees ja päris suur teine.
Peale seda oli korras sellega. _________________ Accord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
nikefreestyler (-=peidetud=-)
Honda Lover

|
|
| ehk on kusagilt hoopis sõelad lahti? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
minajan (-=peidetud=-)
Honda Lover

|
|
| Mul hakkas ka just nädal tagasi mingi kõrin, läkisn laki tänavale, kuna seal eelnevalt juba head kogemused, avastati, et sukk läbi. Vahetati ära 850.- ja korras, nagu Norras |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
Jah, nüüd vist tuleb see ette võtta, tühikäigul ja keerates juba koliseb. Täna poos kinni ja käima enam tükk aega ei läinud, kui läks siis podises ja gaasi vajutades tuli sumbutist välja must pilv, gaasi andmes ka korraks jõnksutas, kui käima panna auto siis nagu ei taha kohe pöördeid ülesse võtta, kui gaasi vajutada siis võtab pöörded ülesse ja hakkab enamvähem hästi tööle - võib katkine katt selliseid asju põhjustada? _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
kat vahetatud siis nüüd universaali vastu, eks näha ole kas toimib või mitte _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Honda Lover

|
|
| Kui must pilv välja tuli, võib klappides ka asi olla... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
#Honda-Club Member

|
|
Themm, ise küsid, ise vastad , eks nüüd lagunes kati sisu lõplikult ja lõi torumajanduse umbe. _________________ 5000 pööret toob naeratuse näole, 7000 venitab selle kõrvuni |
|
| Tagasi üles |
|
 |
#Honda-Club Member

|
|
| nikefreestyler kirjutas: | | Kui must pilv välja tuli, võib klappides ka asi olla... |
Äkki seletaksid mulle kah, kuidas klapid musta suitsu põhjustavad?
Mul siin hetkel üks civic ajab kah musta tagant välja, saaksin targemaks, senini ikka olen arvanud, et see liiga rikka segu süü. _________________ 5000 pööret toob naeratuse näole, 7000 venitab selle kõrvuni |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
vaatasin kati sees kärg olemas kuid sees mingi asi kolksub ikka täiega, mis asi seal sees väärtuslik on, lõikaks relakaga lahti ja viiks sealt midagi kokkuostu?
muide musta suitsu viskas ainult korraks, enam pole seda viskanud _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3
Viimati muutis seda themm (-=peidetud=-) (Püh 06 27, 10 1:1 am). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
-marx (marek)
Honda Paranoic

|
|
| see sama kärg ongi väärtuslik... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Pre-V (Rauno)
Honda Paranoic

1991 Honda Prelude
|
|
| themm kirjutas: | | vaatasin kati sees kärg olemas kuid sees mingi asi kolksub ikka täiega, mis asi seal sees väärtuslik on, lõikaks relakaga lahti ja viiks sealt midagi kokkuostu? |
No see pudi, mis seal sees on, see ongi.. Ma ei tea, kas ta nii väikeses koguses väärtuslik muidugi on, kuid tuttavad on neid kärgi ikka kogunud ja ära viinud. Ma niiväga süvenenud sellesse juttu pole, kuna otseslt pole vajadust olnud, kuid natuke olen poole kõrvaga kuulnud..  _________________ Üks samm edasi, kaks sammu tagasi...
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
selge siis peab proovima, ega küsija suu pihta ikka ei lööda:) _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Honda Lover

|
|
| Noo klapid põhjustavad musta suitsu minu teada siis, kui mootor on mõnda aega töötanud vaid madalatel pööretel ja siis lüüa pöörded üles. mootor nö. köhib end puhtaks. aga mida mina ka tean... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Honda Lover

|
|
| kui sul see civic ajab musta välja koguaeg, siis võib pmts süüde olla vale. Kas on liiga hiliseks või liiga varaseks keeratud. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
enam pole ajanud musta välja see oli ainult korraks, eile tuli veidi kondentsi välja sumpast ainult, kuidas süüde järsku valeks saab minna? _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Tanel (-=peidetud=-)
#Honda-Club Member

Liitunud: 12 Veeb 2003 Vanus: 35 Postitusi: 6722 Asukoht: Mustamäe

1999 Honda Civic
|
|
Klapisääre tihend ei hoia õli kinni. Õli valjub mööda säärt taldriku peale ja sealt põlemiskambrisse. Kui auto on öö otsa seisnud siis on seda õli piisavalt kogunenud, et see musta suitsuna hommikul korraks pahmakana välja põleda. Kui pidevalt sõita siis põleb õli puhtana ära sest seda tuleb piisavalt vähe.  _________________ "Success is 99 percent failure" - Soichiro Honda
Kaia ja Leia on minu sõbrad. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
#Honda-Club Member

|
|
Jah, kuid õlist põhjustatud suits on sinine ja klapisääre tihendite puhul viskab ta seda reeglina ainult käivitamise järel. Muidugi juhul kui seal tihendeid praktiliselt sees enam polegi, siis jookseb sinine kogu aeg, vastavalt sööb ka õli bensiiniga pooleks. Nimetatud civicul aga jookseb kiirendades must tagant nagu vanal diislirondil. Samas kütusekulu pole üle mõistuse, kuid maanteel rahuliku sõiduga (mõned korrad sai kolmandaga peeneks lastud) on kulu 7,5 sajale, mida on ilmselgelt liiga palju.
Mootorituld põlema ei löö ja veakoode pole. Alustuseks laseb ülevaatuspunktis co ära mõõta, väga suure tõenäosusega on see paigast. _________________ 5000 pööret toob naeratuse näole, 7000 venitab selle kõrvuni |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Honda Lover

|
|
| Mul oli omal Preludega heitgaasid paigast ära ja piisas originaalfiltri peale panekust, et korda saada. Vb vajab õhufilter vahetamist... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
Nii vana katalüsaator lahti lõigatud ning kärjed maha müüdud. Raha sai 450 kr, selle peale ütleks et päris hea saak _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Raigo (Raigo)
Honda Paranoic

Liitunud: 13 Nov 2008 Vanus: 21 Postitusi: 2314 Asukoht: Harjumaa Assaku City

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
bait (Roman)
Honda Paranoic

Liitunud: 29 Aug 2005 Vanus: 26 Postitusi: 2202 Asukoht: Tartu
1994 Honda Civic
|
|
mul sama k[simus kuhu m[[sid, mul olemas 2 kati  _________________ from Tartu city
Honda Civic Coupe 1.6 118kw
AMD - Power of Future |
|
| Tagasi üles |
|
 |
themm (-=peidetud=-)
Honda Guru

|
|
eraisik ostab 750 kr/kg numbri sain googeldades netist turboclub foorumist tel 5044777, enda katti sisu oli 0,6 kg. Mees tuli ise järele ja kaalus ära ning kõik polnud vaja kuhugi tln-sse saata.
Peale katti vahetust pole enam jamasid olnud ega musta suitsu viskanud. Pöörded ainult vähesel määral vahel kõiguvad kuid see tundub olema iacv viga. _________________ Honda Civic 93.a HB 1.3
Viimati muutis seda themm (-=peidetud=-) (Nelj 07 29, 10 10:1 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
| Tagasi üles |
|
 |
JanCoy (teibikunn)
#Honda-Club Member

Liitunud: 5 Jan 2005 Vanus: 33 Postitusi: 10974 Asukoht: Lõuna-Eesti : Tartu

1993 Honda Prelude
|
|
| bait kirjutas: | mul sama k[simus kuhu m[[sid, mul olemas 2 kati  |
Poisid - lugege foorumit!!
http://forum.honda-club.ee/viewtopic.php?t=27826 _________________ JANCOY HONDIK PRELUDER BiCoupe 294 kW, VFR750 66kw '88, Accord 2,2ATM 110kw '93
Ajalugu: Prelude 1,8 74kw'84, Prelude 2.0 80kw'91, Civic4d 1,5 66kw'95, Civic Coupe 1,5 74kw'95, Accord4d 1.8 100kw'99, Accord 2.0 96 kw'93, VFR750 74kw'89, CivicHB 1,5 66kw'90. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
bait (Roman)
Honda Paranoic

Liitunud: 29 Aug 2005 Vanus: 26 Postitusi: 2202 Asukoht: Tartu
1994 Honda Civic
|
|
mind huvitab kus saab lõuna eestis seda teha...  _________________ from Tartu city
Honda Civic Coupe 1.6 118kw
AMD - Power of Future |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|